17 Mayıs 2012 Perşembe
Güncel Ekonomi         Ekonomi ve Teknoloji Haberleri

TOKİ, Deprem Bölgesinde Kalıcı Konut Yapacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Van’da meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremin ardından bölgede kalıcı konut yapmak için harekete geçti.

25 Ekim 2011 Salı 10:04
Bu haber 626 kez okundu
TOKİ, Deprem Bölgesinde Kalıcı Konut Yapacak
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Van’da meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremin ardından bölgede kalıcı konut yapmak için harekete geçti. Deprem bölgesine bir ekip gönderen TOKİ, depremzedelere konut inşası için arazi arayışına başladı.

TOKİ Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin, deprem bölgesine teknik bir heyet gönderdiklerini, bu ekibin Van ve Erciş’te ayrı çalışma yaptığını söyledi.

Antalya’da Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği (YÖRSİAD)’nin toplantısına katılan Şahin, deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalarla ilgili Cihan’a bilgi verdi. Depremin yaralarını sarmak için TOKİ’nin bütün birimleriyle seferber olduğunu vurgulayan Şahin, “Depremde evsiz kalan vatandaşlara kalıcı konut yapmak için çalışmalara başladık. Şu anda ilgili kurumlarla görüşerek bu kalıcı konutlar için yer tespiti yapıyoruz. Konut yapımına uygun mevcut arazilerin teknik durumu ve büyüklüğünü inceledikten sonra gerekli çalışmalara başlayacağız” dedi.

Şahin, valilik ve belediyelerle yapılacak çalışmadan sonra kime nasıl konut temin edileceğinin netleşeceğini kaydetti. Daha önce Kütahya Simav’da da benzer deprem olduğunu hatırlatan Şahin, “Orada da hemen çalışma yaptık. Şu anda projelendirmesi bitti. İnşaatı devam ediyor” diye konuştu. TOKİ’nin, daha önce Van’da inşa ettiği binaların depremden zarar görmediğini aktaran Şahin, şu bilgileri verdi:

"Depremde, TOKİ’nin yaptığı binalardan yıkılan yok. Hepsi ayakta. TOKİ, teknik anlamda çalışmasını eksiksiz yapıyor. İnşaatları da depreme dayanıklı, en nitelikli yapı olan perdeli sistem uygulanıyor. Van’da bitmiş binamız vardı. Hiçbir sorun yok. Hatta Erciş’te depremin merkez üssüne daha yakın olan bir yerde binamız vardı. Şu anda ayakta. TOKİ, bu konuda sınavını iyi bir şekilde verdi."




Kaynak: Cihan Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: TOKİ, Van, Deprem

    Yorumlar

GAZETE MANŞETLERİ

HAVA DURUMU

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

SENDE YAZ

Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

ARŞİV

Ekonomi Yazarları:

Deniz Gökçe Yazıları

Ercan Kumcu Yazıları

Meliha Okur Yazıları

Osman Arolat Yazıları

Şükrü Kızılot Yazıları

Tevfik Güngör Yazıları

Süleyman Yaşar Yazıları

Asaf Savaş Akat Yazıları

Ali Ağaoğlu Yazıları

Ekonomi İçerikleri:

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Sözlüğü

Altın Fiyatları

Döviz Fiyatları

Aracı Kurumlar

Borsa Şirketleri

Foto Galeri

Video Galeri

Ekonomi

yeni iphone 5


Haberleri Sitene Ekle