22 Mayıs 2012 Salı
Güncel Ekonomi         Ekonomi ve Teknoloji Haberleri

Doğuş Holding'in CEO'su: ÖTV Artışı Doğru Ama Eksik

Bünyesinde Audi, Porsche, Bentley, Lamborghini gibi markaları bulunduran ve haliyle lüks otomobillere yapılan ÖTV artışından en çok etkilenecek gruplardan biri olan Doğuş Holding'in CEO'su Hüsnü Akhan, bunun doğru ama eksik bir karar olduğunu söyledi. Akhan: "“Üst segmente yönelik artışın tüm kalemlerde devam etmesini bekliyoruz” dedi.

21 Ekim 2011 Cuma 08:45
Bu haber 632 kez okundu
Doğuş Holding'in CEO'su: ÖTV Artışı Doğru Ama Eksik
İzmir Hilton Oteli’nde düzenlenen Vodafone İş Ortağım Buluşmaları  toplantısında konuşan Akhan, Doğuş Holding’in işlerinde bir yavaşlama görmediklerini, grubun yılı yüzde 11-12 ortalama büyümeyle kapatacağını kaydetti.Garanti Bankası’nın ortalamanın üzerinde büyüyeceğini, otomotivde de ÖTV artışının gelecek üç ayda çok fazla bir etki yaratmasını beklemediklerini ifade eden Akhan şöyle konuştu: “ÖTV artışı sadece lüks otolarda değil tüm kalemlerde devam etmeli. Esasında öyle olması lazım. Önümüzdeki sene otomotivde bir nebze daralma bekliyorum. Otomotivde önümüzdeki sene yüzde 20-25 daralma olabilir diye düşünüyorum. Biz grup olarak her yıl ülke ortalamasının üzerinde büyüyoruz. Geçen sene yüzde 9 büyüyen ekonomiye karşı Doğuş Grubu yüzde 16 büyüdü.”

"Büyümede Pay İnşaatın Olacak"

2011’de ekonominin yüzde 7.5 büyümesine karşı grup olarak yüzde 12 büyümeyi beklediklerini kaydeden Akhan, 2012’de de ülkenin yüzde 4 büyümesine karşı grubun yüzde 12 büyümeyi öngördüğünü aktardı. Akhan, “Bu büyüme planında en büyük pay inşaat kanalında olacak. Doğuş İnşaat şirketinin Libya olayları sonrası orada yarım bıraktığı işin yeniden başlayacağını planlıyoruz. İlave olarak Katar 2020 Dünya Kupası uygulamalarına paralel yapılacak 26 milyar dolarlık altyapı yatırımlarından Doğuş  İnşaat’ın pay alacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl Doğuş İnşaat ağırlıklı bir büyümeye yöneleceğimizi düşünüyoruz” dedi.

"Devletler Krizine Dönüşüyor"

Merkez Bankası’nın dövize müdahalesine rağmen kurun  müdahale öncesi seviyenin üstünde olduğunu da belirten Akhan, bunun Merkez Bankası’nı, “artık faiz  enstrümanını nasıl kullanırım” diye düşünmeye sevk edeceğini belirtti. Akhan, “Para  Piyasası Kurulu toplantısında her ne kadar faiz artırımına yönelik karar çıkmasını beklemiyorsam da faiz politikasına yönelik bir söylem değişikliğini toplantı tutanaklarında okuruz, ‘bence doğrusu da odur’ diye düşünüyorum” dedi. Hükümetlerin artık krizin kendi haline bırakılmaması gerektiğini  anladığını, tedbirler almaya çalıştıklarını dile getiren Akhan, Sarkozy-Merkel  ikilisinin seçim kaygılarıyla gereken adımları atmakta geciktiğini, finansal  krizin artık devletler krizine dönüşme yolunda olduğunu, ancak çözümün geç de  olsa geleceğini düşündüklerini ifade etti.





Kaynak: Hürriyet


Anahtar Kelimeler: Doğuş Holding, ÖTV

    Yorumlar

GAZETE MANŞETLERİ

HAVA DURUMU

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

SENDE YAZ

Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

ARŞİV

Ekonomi Yazarları:

Deniz Gökçe Yazıları

Ercan Kumcu Yazıları

Meliha Okur Yazıları

Osman Arolat Yazıları

Şükrü Kızılot Yazıları

Tevfik Güngör Yazıları

Süleyman Yaşar Yazıları

Asaf Savaş Akat Yazıları

Ali Ağaoğlu Yazıları

Ekonomi İçerikleri:

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Sözlüğü

Altın Fiyatları

Döviz Fiyatları

Aracı Kurumlar

Borsa Şirketleri

Foto Galeri

Video Galeri

Ekonomi

yeni iphone 5


Haberleri Sitene Ekle